top of page

Una escuderia històrica

Des del 1980

L'escuderia ha estat un referent de les últimes dècades en el món dels Rally's. Us n'expliquem més!

his.jpg

La història

Ens trobem a finals dels anys 70, en Paco Padilla i en Narcís Marcó formaven un equip de rally que competien amb un Seat 124-1800.

En aquells anys hi havia molta afició però molts equips que volien començar no sabien com fer-ho i va ser en aquest moment que en Narcís va convèncer en Paco de muntar una escuderia per tal d'ajudar a aquests equips d'apassionats a peu de "cuneta" a entrar al món de la competició.

Aquesta idea de muntar una escuderia pròpia la van compartir amb quatre  equips més d'amics que ja competien : Miquel Bronsoms - Toni Bou  (Seat 124-1800), Joan Saguer - Carles Guisset  (Simca 100 Rally), Robert Cabarrocas - Ricardo Ruiz (Alpine A110) i Gregori Colls - Juárez (Seat 124-1800)

Així l'agost de l'any 1980 neix l'Escuderia Mediterrània amb aquests cinc equips com a socis fundadors. I el primer debut de l'Escuderia Mediterrània fou al Ralli Osona on van participar  quatre d'aquests equips fundadors.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Per a ocupar la presidència li vam proposar a en  Toni Vinyes amant i bon coneixedor del món del motor que va acceptar i va dissenyar el logo de l'Escuderia Mediterrània amb els seus colors blanc i diferents tonalitats de blau. 

Al cap de poc temps en Toni va decidir deixar la presidència i la va cedir a en Narcís Marcó que era el vicepresident i  va ocupar el càrrec de president de manera oficial durant 37 anys. Durant alguns anys van col·laborar en  aquesta gestió en Marcel Rovira i la Marta Rodríguez. 

Molts aficionats van poder veure  passar els equips de l'Escuderia Mediterrània pintats iguals, lluint els mateixos colors i el logotip, fet que els hi donava un caràcter especial i els feia fàcilment reconeixibles per a tothom.

 

Simultàniament  es van organitzar també uns equips  d'assistència mecànica que cobrien tots els inicis i finals de tram formats per aficionats i mecànics voluntaris compromesos per amor a l'esport del motor que recordem molt agraïts.

Eren bons moments per a aquest esport i equips de l'Escuderia Mediterrània corrien a  moltes proves que s'organitzaven : rallis, proves de velocitat del Campionat de Catalunya, pujades en costa, autocros, eslàloms, etc.  L'Escuderia mediterrània organitzava també cada any  un eslàlom.

En els seus inicis , per l'Escuderia van córrer noms tant coneguts com Jordi Ventura (Seat 127), Claudi Caba (Osella BMW barqueta en Pujades en costa), Gonçal Ambit (Porsche 911), Agustí Moreno (Simca 1000), JL Moreno (Seat 127), Joan Sans (Talbot Rallye), Robert Cabarrocas (Alpine), Carlos Arauz (Alpine), Eliseu Bosch (Talbot Rallye), Narcís Marcó (Reanault 5 Copa), Pere Pinsach (Slalom), Enric Xargay (Reanault 5 Copa), Ricard Caballer (Seat 124), Josep M. Pibernat ( Seat 124), Llorenç Muñoz (Seat Panda), Noguera (Porsche 911), Àlex Tur (Reanault 5), Joan Canadell (Ford Fiesta), Albert Colomer (Reanaul 5 Copa), Ramon Coderch (Mini), Joan Moreno (Seat 127), Ferran Nieva (Peugeot 205 Rallye), Xevi Sagrera (Renault 5 Copa), Narcís Pell ( Seat 124 1800), Robert Pell (Seat 127), Soler (Simca rallie), Valentí Teixidor (Alpine), Teixidor (Seat 127), Richi Caballer (Seat 124 1800) i Fermí Vall.llovera (Seat 127), entre d'altres  que segurament oblidem.

 

L'any 1986 es van prohibir els vehicles del  Grup B i aquest fet va suposar un punt d'inflexió amb equips que van deixar la competició  i  pèrdua d'una part de l'afició. Tot i això, molts equips de l'Escuderia Mediterrània van continuar competint fins  a finals dels anys 90 en que per diversos motius personals (familiars, econòmics, manca de temps disponibles, ...) aquests equips van deixar de manera temporal la competició i l'Escuderia Mediterrània va quedar inactiva.

 

 

 

 

 

 

 

 

ESCUDERIA MEDITERRÀNIA: El seu present

Després d'anys d'inactivitat, l'any 2010 en Gonçal Ambit formant equip amb en Carles Guisset tornen a la competició amb un BMW 323 participant al Campionat d'Espanya de Vehicles Històrics i al 2014 fan el salt al Campionat Europeu.

Aquest mateix 2014 tornen a participar al campionat de Catalunya en Joan Saguer (Peugeot 2025) i en Narcís Marcó (Lancia Delta Integrale).

Arrel d'aquesta nova activitat es crea un grup de whatsapp que es va fent gran i es considera que és el moment de tornar a reactivar l'Escuderia Mediterrània.

L'any 2017 en un sopar a Can Mascort , en el mític tram de Els Àngels, una colla d'uns 10 amics amb alguns dels fundadors com en Narcís, en Paco, en Joan i en Miquel, es va decidir reactivar l'Escuderia Mediterrània.

Amb els contactes d'en Narcís i la Presidència d'en Paco, tothom de seguida es va sumar a la iniciativa. Es va tornar a tenir presència als parcs tancats i es va publicitar a les xarxes socials.

L'any 2018 es va fer el primer sopar i presentació de la Mediterrània i es va donar el tret de sortida de l'etapa actual participant al Rally Costa Brava amb un total de 20 inscrits !

La història més recent tots la coneixem perquè d'alguna manera o altra en sou partícips o protagonistes i heu ajudat a que l'Escuderia Mediterrània tingui un present consolidat participant amb el major nombre d'equips arreu.

Un futur il·lusionant amb mil projectes per a fer i milers de  curses per a córrer i gaudir del que més ens apassiona: l'esport del motor i l'amistat dels que compartim aquesta mateixa afició.

image.png
image.png
image.png
hist 2.jpg
hist.jpg
bottom of page